dream yoga

Dreamyoga

Connect with your innerself

Esther Dijckmans
Coach en yogadocent

Over mij:
Ik ben Esther Dijckmans, de spil van Dreamyoga, waar ik als coach en yoga mensen begeleid. Zowel in de yogalessen als bij het coachen staat een persoonlijke warme benadering voorop. Ik hoop je te inspireren en motiveren tot een leven dat werkelijk klopt voor jou, zodat wat je tijdens de yoga of coaching ervaart mee kunt nemen in de praktijk van alledag.

Opleidingen:
Ik ben opgeleid tot hatha yogadocent (voor kinderen, tieners en volwassenen), easy flow, yin yoga en yoga nidra docent.
Daarnaast heb ik diverse coaching opleidingen gevolgd, o.a. bij De vier elementen in Overloon en de Storytelling academy.
Regelmatig volg ik bijscholings-cursussen, zowel op het gebied van yoga als coaching.

Van droom naar realiteit:
Iedereen heeft wel een droom; iets waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je verlangend naar uitkijkt. Zo nu en dan wordt een droom werkelijkheid, maar soms wordt hij ingehaald door de tijd en vervliegt hij. Te lang gedraald, geen keuze gemaakt, teleurstelling of spijt, om uiteindelijk toch weer de draad op te pakken en verder te gaan.
Na elke verwezenlijkte of vervlogen droom komt er ruimte van waaruit een nieuwe droom tot leven kan komen. Elke vorige droom is verbonden met de volgende. Zo reizen we van droom naar droom en weven het web van ons leven, balancerend op een zijden draad of slingerend aan touw zo sterk als een liaan.
Nu en dan een verstrengeling teweeg brengend, dan weer een los eindje achterlatend en zo oude patronen doorbrekend en nieuwe creërend.
Letterlijk een ont-wikkelingsreis, die ons tot in het centrum van ons eigen web brengt en ons bij onze diepst gewenste innerlijke droom laat uitkomen; die persoon te mogen zijn die we werkelijk zijn.
Dit is zoals ik het leven zie.

Al van jongs af aan had ik een diepgaande interesse in en betrokkenheid bij dat wat een mens beweegt of tot stilstand brengt.
Aan de ene kant letterlijk in de vorm van dans, daarnaast meer figuurlijk in de zin van wat er in iemand omgaat, hoe iemand zich staande houdt te midden van de stormen van het leven.

Het dansen is voor mij vooral een hobby gebleven. Het loslaten van mijn dansdroom heeft me echter de ruimte geboden om een andere kant van mijzelf te ontplooien die geïnteresseerd is in de diepgang van het leven.
Een ontwikkelingsreis die zeker niet altijd leuk, maar wel steeds de moeite waard was. Die me veel heeft geleerd en me het vertrouwen heeft gegeven dat er altijd hulpbronnen zijn op wie je kunt rekenen.

Zo’n hulpbron wil ik ook zijn voor anderen, als een (tijdelijke) medereiziger, wil ik jou bewust maken van dat wat jij zelf midden in het proces niet altijd helder kunt zien.
Ik voel het als mijn taak om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen, zodat een ieder die daarvoor openstaat het leven als een ontwikkelingsreis kan gaan ervaren en zowel het licht (dat wat je als goed en wenselijk ervaart) als de duisternis (die patronen die nog niet helder zijn of er nog niet mogen zijn) gaat waarderen en in gaat zetten om je mooiste droom te gaan leven en dat te doen wat klopt voor jou.
Vanaf de zijlijn en altijd betrokken begeleid ik je graag op (een deel van) jouw levenspad. Coaching en yoga zijn de tools die ik daartoe tot mijn beschikking heb.

Met de vervulling van deze taak plant ik mijn droom, als een stevig gewortelde boom, op aarde.

 
 
Dromen (in de breedste zin des woords) hebben mijn leven verrijkt, zowel de dromen van mezelf als die van anderen. Ik wens jou diezelfde rijkdom toe!Esther Dijckmans