It’s all in the name

It’s all in the name:

Naamgeving:
Deze week viel er een prachtig geboortekaartje op mijn deurmat.
Het kondigde de geboorte aan van een meisje dat een bijzondere naam had gekregen.
Ik ben gaan zoeken op internet en in boeken en vond haar naam die “vrij” betekent.
Vervolgens sprak ik er met haar moeder over en die vertelde dat ze heel bewust voor deze naam met deze betekenis hadden gekozen, omdat ze hun dochter een vrij leven toewensen in alle opzichten.

Vrij
Vrij zijn, je vrij voelen, vrij als een vogel of vlinder, vrij om je eigen keuzes te maken, vrij om je te verbinden met wie je wil, vrij om te zijn wie je bent, vrij in je expressie, vrij om fouten te maken en daar op jouw manier mee om te gaan, vrij om in overeenstemming met je spirtituele pad te leven en ook te blijven genieten van de schoonheid van het aardse bestaan.
Het is best wel een weg, vind ik, om je echt helemaal vrij te voelen, om kloppende keuzes te maken, die soms in de ogen van anderen (en misschien ook in je eigen ogen) best tegenstrijdig lijken, maar voor jou in overeenstemming zijn met wie jij ten diepste bent.

Intentie:
Gelukkig is dit kleine pas geboren meisje zich nog niet bewust van deze weg naar vrijheid, al geloof ik wel dat ze ergens “in den beginne” een bewuste keuze heeft gemaakt voor dit pad.
Met haar naamgeving is in ieder geval een mooie intentie geplaatst.

Als ik kijk naar de namen die we onze kinderen hebben gegeven dan zie ik dat de intentie van hun namen gloedvol doorwerkt in hun bestaan. Het is dus best belangrijk daarin een bewuste keuze te maken.
Ook in mijn eigen naam, die ster betekent, ligt een bepaalde wens besloten te gaan stralen.
Dat is eenmaal wat sterren behoren te doen.
Daar moest ik aan denken toen ik op een mooie avond in deze week naar de sterren keek.

Samen als team
Diverse sterrenconstellaties, zoals de kleine beer en de grote beer, met als hoogtepunt de Polaris.
Ik heb er nog steeds wat hulp bij nodig om ze te vinden, maar het lukt me met die hulp steeds beter. Waar ik de mist in ging is dat bepaalde sterren (soms tijdelijk) minder goed zichtbaar zijn. Daardoor is de constellatie in zijn geheel ook minder herkenbaar, in ieder geval voor een ongeoefend oog als het mijne.

Zou dat niet betekenen dat we juist als gezamenlijke constellatie nog beter ons lichtwerk kunnen verrichten, bedenk ik me nu.

De afgelopen dagen viel me namelijk op dat ik een heel team aan lichtwerkers om me heen heb.
Dat we allen op soortgelijke manieren ons licht schijnen in deze wereld. Heel herkenbaar, voor het team/de constellatie(s), ook al heeft ieder zijn/haar eigen benadering en kwaliteiten daarop in te zetten. De diversiteit geeft juist de kracht en de eenheid weer. Alleen samen creëren we het mooiste licht op aarde.
Niet alleen door licht te schijnen op al wat mooi en fraai is, maar door ook dat wat ongezien en onbemind is te belichten. Zo creëren we een mooie balans.

Het heelal:
Het “heel-al” waar “alles al-heel-is”, wordt steeds stralender, door sterren met de prachtigste namen, die een verbinding vormen, om zo de aarde te verlichten.

Terugdenkend aan de sterrenhemel ben ik me er van bewust dat ook ik steeds meer vrijheid vind om mijn ster te laten stralen en dat er velen mij al voor zijn gegaan op deze “milky way”.
Dankbaar voor alle “way- show-ers”, “spaceholders” en op welke manier dan ook “licht-werkers”.
Of ze nu praktisch of in spirituele zin bezig zijn met de weg wijzen, ruimte creëren, spelen met en delen van licht. Het is allemaal van grote waarde.

Het is eigenlijk best simpel.
Net als de drie wijzen uit het oosten hoefde ik “alleen maar” the brightest star” te volgen. En dat bracht me hier bij “de kribbe van de jong geborene”, die nog zo dicht bij de bron staat. Dat kribje biedt een vorm van een nieuw thuis aan dat wat nog pril, puur en onbevangen is.
En het is nog niet eens kerstmis ; )
Misschien betekent dat laatste, dat ik “plenty of time” heb om me te ontwikkelen, de beschermende wikkels van me af te werpen en in mijn licht te gaan staan, in navolging van de velen die mij voor zijn gegaan.

Love and light

Namasté